joi, 29 aprilie 2010

De ce refuza barbatii sa foloseasca prezervativul?

La ora actuala, prezervativul este cea mai sigura metoda contraceptiva si se spune ca nu face rau nimanui. Poate cu exceptia barbatilor, care se feresc de prezervative mai ceva ca de o boala. De ce fac asta?

Barbatii fug de prezervative pentru ca nu stiu pe care sa le cumpere. Asta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani. Prezervativele nepotrivite, mai mici sau mai mari, pot reduce semnificativ placerea ambilor parteneri, insa pot duce si la cresterea riscului de infectie si chiar de aparitie a unei sarcini nedorite.
Chiar daca stiu ca prezervativele sunt singura cale de a elimina riscul contactarii unei boli cu transmitere sexuala, barbatii prefera sa renunte la acestea pentru ca, daca nu li se potriveste marimea prezervativului, se irita si simt un disconfort destul de intens, care pana la urma le va distruge pofta de sex.

De cele mai multe ori, barbatii renunta la prezervativ pentru ca nu se potriveste ca marime. Fapt ce duce la diminuarea placerii din timpul actului sexual. De altfel, daca un prezervativ este prea mic sau prea mare, exista riscul sa se rupa in timpul sexului, ceea ce inseamna ca protectia este diminuata, daca nu redusa. Doar in cazul in care sunt folosite corect si cu marimea potrivita, prezervativele au o eficienta de 98%.

In general, barbatii aleg prezervativele de dimensiuni mari sau mici, niciodata potrivite sau medii. Statisticile arata ca atunci cand sunt pusi in situatia de a cumpara prezervative, barbatii se simt mai bine daca le aleg pe cele mai mari (large), fara sa tina cont de marimea penisului lor. Majoritatea barbatilor cumpara astfel de prezervative pentru a le demonstra prietenilor cat de "dotati" sunt ei, insa poate fi si cazul in care acestia chiar nu stiu ce fel de prezervativ li se potriveste ce mai bine. Numai ca din aceasta dorinta de a-si hrani orgoliul sau de a-si ascunde jena, acestia nu iau in calcul si posibilitatea ca prezervativul sa se rupa in timpul actului sexual si sa nu mai fie de niciun folos, ba chiar sa inlocuiasca placerea cu discomfortul. Astfel este facilitat procesul de transmitere al bolilor sexuale.

Pana la urma, care este motivul pentru care barbatii nu stiu sa isi cumpere prezervativele adecavate? Primul si cel mai important este legat de neinformare si educatie sexuala precara. In Romania, cele mai frecvente cazuri de sarcini nedorite si boli sexuale apar din lipsa de informare si educare sexuala a tinerilor. Apoi, pana si femeile se feresc de prezervativ, deoarece nici acestea nu sunt informate indeajuns despre viata sexuala si problemele ei. Pana la urma, rusinea este cel mai nepotrivit sentiment in ceea ce priveste viata sexuala. Femeile se tem sa nu fie parasite de iubitii lor si de aceea, de fiecare data sunt de acord ca acestia sa nu foloseasca prezervativ in timpul actului sexual. Ceea ce este gresit si periculos!

Pana la urma, s-au dezvoltat mai multe produse care sa alimenteze placerea din timpul actului sexual, chiar si atunci cand este folosit prezervativul. Prezervativele cu lubrefianti asigura o senzatie nemaipomeninta in timpul actului sexual. Trebuie numai sa stiti marimea penisului vostru si sa mergeti la farmacie sa cumparati prezervativul potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu